Бедните хора обикновено са самоуверени. Те често се държат като експерти

...
Бедните хора обикновено са самоуверени. Те често се държат като експерти
Коментари Харесай

7 навика на бедните хора, заради които никога няма да забогатеят:

Бедните хора нормално са самоуверени. Те постоянно се държат като специалисти във всички области, било то политика, спорт, общество или държавно управление. Всичко към тях нормално им предизвиква отрицателни страсти. Може да напишем дълъг и отегчителен ферман за това,  за какво някои хора са богати, а други не, само че този път няма да губим време за това. Представяме 7 неща, които бедните хора вършат, а богатите не.

 богат човек

1. Бедните хора гледат телевизия, а богатите четат книги

Колко часа дневно прекарвате в гледане на телевизия? Сега се пробвайте да запомните по кое време за последно сте чели книгата? Колко книги четете годишно? Ако не можете да отговорите на тези въпроси, е време да измененията навиците си.

Филмите и телевизионните излъчвания са положителни, само че не носят огромна изгода. Направете лист с книгите, които желаете да прочетете през идващите шест месеца и го направете. Четенето е освен занимателно, само че и възнаграждаващо.

 жена с книга

2.Бедните получават възнаграждение за отработените часове, а богатите за резултатите

Да приемем, че работите в заведение за бързо хранене. Може да сте най-хубавият служащ на планетата, само че получавате възнаграждение за часовете, които изработвате, до момента в който богатите получават възнаграждение за резултатите и никой не се интересува какъв брой време са прекарали в работа. Защото те вършат това, което никой различен не може.

Друг образец. Да приемем, че работите с даден артикул от доста години. Създали сте го, подобрили сте го, само че когато го стартирате, никой не го купува. Естествено, не получавате и стотинка. Хората към вас не се интересуват какъв брой дълго сте работили и какъв брой пот сте проляли.

Пазарът не се нуждае от настроения и думи, а от резултати. Ето за какво на огромните спортисти не им се заплаща въз основа на това какъв брой часа упражняват. Плащат им за действителни резултати и победи. Заплатата зависи от това, какъв брой добре си вършите работата, т.е. от вашата продуктивност.

 спорт и резултати

3. Бедните упрекват другите за неуспехите си, богатите хора поемат отговорност за своите неуспехи

Бедните постоянно имат кого защо да винят: стопанската система, държавното управление, шефа, работата, града, съседа или приятелите. Винаги някой различен е отговорен за нещата към тях. Богатите хора в никакъв случай не мислят по този начин. Те поемат отговорност за живота си. Те схващат, че в случай че нещата са неприятни и това продължава дълго, то значи, че нещо не вършат по верния метод. И никой с изключение на тях не е почтен за това.

Знаете ли какво получавате, като поемате отговорност? Печелите мощ, способността да се променяте и да вършиме нещо ново и високо качество. Не забравяйте, че е съвсем невероятно да измененията другите хора, само че постоянно можете да измененията себе си. Разбира се, можете да измислите милион оправдания за какво не можете да извършите това или това. Не мислете за това, просто го направете.

 жена с пари

4. Бедните се концентрират върху спестяванията, а богатите върху вложенията

Сигурно нееднократно сте чували препоръките на финансови специалисти, съгласно които заран можете да изпиете чаша зелен чай вместо скъпо кафе и от съображения за спестовност да хапнете елементарен кашкавал вместо скъпо сирене Камамбер. По този метод можете да спестите няколко монети и да ги заделите за черни дни.

Не летете в бизнес класа, в никакъв случай не купувайте нищо скъпо и качествено за себе си или околните си, не поръчвайте десерт или закуска в ресторант – това ще ви спести още малко пари. Наистина ли смятате, че е добре да извършите това? Повярвайте, няма да забогатеете, пробвайки се да спестите няколко стотинки. Опитайте се да печелите повече, с цел да можете да инвестирате парите си.

 човек с хрумвания

5. Бедните хора знаят всичко, а богатите непрестанно се учат

Бедните хора нормално са самоуверени. Те постоянно се държат като експерти във всяка област – било то политика, спорт или нещо друго. Вместо да правят оценка обективно знанията си, те упорстват, че „ знаят всичко “. Богатите хора учат цялостен ​​живот. Питат, слушат, четат книги, вървят на лекции. Те в никакъв случай не се скъпят за просветителни курсове, тъй като са сигурни, че това е най-хубавата инвестиция.

За разлика от бедните, те показват мнението си единствено по въпроси, които в действителност схващат. Защо бедните постоянно имат мнение по някакъв въпрос, а богатите не? Защото единствено тогава бедните получават известно внимание, усещат се значими и могат да покажат, че са по-умни от другите.

 купчина пари

6. Бедните хора имат вяра, че парите не могат да купят благополучие, а богатите хора знаят, че могат да си купят неща, които ще ги създадат щастливи

Вероятно сте чували думите още веднъж и още веднъж, че парите не носят благополучие. Ние бихме желали да оборим тази популярна поговорка. Вземете за образец бедните страни и ни покажете тълпите щастливи хора там. Такива просто не съществуват, тъй като хората постоянно мислят по какъв начин да оцелеят и да изкарат най-малко малко пари. Такива страни постоянно имат високи равнища на престъпност, корупция, огромна приложимост на опиати, обири, дефицит на храна и вода, яд и отчаяние.

Да, парите са единствено хартия, монета или числа на екрана. Парите са неутрални. Това е инструмент, който можем да използваме за положително или зло. Точно като водата, която може да потопи лодка или да й помогне да плава. Всичко зависи от нашето лично държание.

 бизнес дама

7. Бедните хора имат вяра в щастливия лотариен билет, а богатите хора – в дейностите

Бедните имат вяра, че единственият метод да забогатеят е да си купят лотариен билет, макар че знаят, че възможностите за облага са дребни. Въпреки това те живеят в своите илюзии и имат вяра, че най-сетне ще съумеят. Тогава най-сетне ще построят къща, ще си купят кола и ще обиколят света.

Ако и вие по този начин мислите, тогава можем да кажем, че надали ще съумеете. Заможните хора мислят по друг метод: те имат вяра единствено в дейности, а не в думи или фантазии. Те имат вяра, че всичко би трябвало да се реализира от тях самите, а не да се чака късметлийският късмет. Те разсъждават и се стремят да изпълнят своите желания. Богатите не се доверяват на лотариен билет, те подхващат дейности и вършат всичко сами.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР